Perillä!

No nyt on ehtinyt parisen päivää jo viettää Hongkongissa, ja alkaa yliopiston aluekin tulla tutuksi pikku hiljaa. Saavuin tosiaan tänne keskiviikkona iltapäivällä melkein kymmenen tunnin lennon jälkeen. Lento meni kohtuullisen rattoisasti, kyllä siinä nyt reippaat kolme tuntia sai nukuttua ja loppuaika meni lukiessa ja leffaa katsellessa. Hongkongissa rajavelvollisuudetkin hoituivat yllättävän simppelisti, passiin taidettiin tosin lätkäistä 6 leimaa, mutta ainakin nyt sitten olen ihan virallisella opiskelijastatuksella maassa!

Yliopistolle otin taksin, ei pahemmin houkuttanut tämän parinkymmenen kilon rinkan kanssa lähteä seikkailemaan metroverkostoon, ja avuliaan kuskin kanssa saimme lopulta selvitettyä, miten asuntolalleni oikein pääsee. Sisäänkirjautuminen oli vähän vaivalloista kun täällä oltiin jo niin moderneja, että kaikki tiedot piti täyttää respan iphonella… Onneksi avulias kiinalaispoika sitten jelppasi minua ja yhden tytön kanssa sitten näyttivät mulle huoneeni ja kierrättivät ympäri asuntolaa esitellen kylpyhuoneet, keittiöt ja pyykkituvan.

Kuten kuvasta näkyy, kolme asukasta on tarkoitus huoneeseen majoittaa. Toinen kämppikseni on ainakin käynyt paikalla kääntymässä, vaikken häntä olekaan vielä tavannut, mutta toista ei ole vielä näkynyt. Vastakkaisella seinustalla on vielä parisen kirjoituspöytää, ja kuva on otettu ovelta. Vessat ja suihkut on heti nurkan takana, ja keittiökin parin oven päässä, joten sinällään hyvä sijainti. Tuloiltana kävin vielä ihmettelemässä kampusaluetta pimeässä, samalla tein pienet ostokset alueella sijaitsevassa pikku marketissa. Väsymys oli illalla sen verran kova, että jo ennen kymmentä taisin sänkyyn kuukahtaa.

Eilinen kuluikin sitten aika hyvin tehden kaikenlaista, aamulla otin suunnaksi OAL:n (Office of Academic Links) toimiston ja kävin hakemassa sieltä kassin joka sisälsi mm. informaatiopaketin, kartan ja t-paidan. Samalla myös kirjasivat minut saapuneeksi ja läsnäolevaksi opiskelijaksi. Koska päätin käppäillä ympäri kampusta, ei voi olla kuin kiitollinen tästä suuntavaistosta, sen verran suurehko ja mutkikas tuo alue näin ensisilmäyksellä on. OAL:n jälkeen jatkoin kävelyä ja hain opiskelijakorttini, ja sen jälkeen meillä alkoi esittelytilaisuus vaihtareille jossa käytiin läpi asiat maan ja taivaan väliltä. Ainakin kurssi-ilmoittautumisista jäi jotain ymmärtämättä, mutta eiköhän tuokin selviä tänään pidettävässä Academic Advising sessiossa.

Jo tulopäivänä oli aika helppo bongata puutteita mukaan pakatuissa tavaroissa, ja niinpä tuon esittelytilaisuuden jälkeen suuntailinkin vielä OAL:n toimistolle ostamaan itselleni pari adaptoria, ja sieltä sitten metroasemalle, jossa hyppäsin metroon ja matkasin parin pysäkin päähän Shatiniin. Ja minnekäs muualle siellä kuin Ikeaan! 😀 Olipas vain hassua käydä siellä, kun kaikki oli melkein kuin Haaparannalla olisi ollut, kiinalaisia vain paljon enemmän.

Kohta puoliin pitäisi lähteä käymään tuolla Academic Advising- jutussa, ja sen jälkeen meillä on illalla tervetuloateria vaihtareille. Huomenna olisi tarjolla turistikierros Hongkongiin, ja aika varmasti suuntailen sinne, mikäli tämä vasta hankkimani nuha ei tästä pahene. Maanantaina sitten alkavat ensimmäiset luennot, saapa nähdä kuinka ne sitten alkavat sujumaan!

Tietoja Nuppu

Olen gradua vaille valmis filosofian maisteri, joka lähtee harjoittelun vuoksi testaamaan, millaista eläminen Pekingissä oikein on.
Kategoria(t): Hongkong, Kampuksella, Matkustus, Ostoksilla. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Perillä!

  1. Saana sanoo:

    Jee eka postaus Hongkongista! Paras toi Ikea-osuus 😀 Ihanaa, että kaikki lähti hyvin käyntiin siellä! Pidä huoli ❤

    • Nuppu sanoo:

      Juu, vähä itteäki nauratti että ekana päivänä sitte Ikeaan shoppailemaan:D Ihan jees on tosiaan menny ja jatkan postailua mahdollisimman usein,

  2. aino sanoo:

    hurjaa, että nyt sie vaan oot siellä sitte 😀 onko vika kuva otettu huoneen ikkunasta? kivat minnihiiri-lakanat naapurilla 😉

    • Nuppu sanoo:

      Täällähän mie vaan olen! Ei oo, huoneen ikkunasta näkyy sisäpiha ja asuntolan toisen puolen ikkunat:D Tuo kuva on otettu matkalla asuntolan huudeilta yliopiston keskusalueelle. Juu, hienot on, mullaki on nyt tosi hienot ikealakanat, halvimmat mikkä löysin, haha.

  3. Mari-Ella sanoo:

    Hyvin kuulostaa lähteneen käyntiin. 🙂 kyllähän se tiiettiin, että sie pärjäät missä vaan. 😉 toivottavasti ei ala ahistamaan tuossa pikkuhuoneessa kahen muun kanssa. vaikka siellähän tietenki käydään vain nukkumassa. 😛

    • Nuppu sanoo:

      Ihan hyvin on tosiaan lähteny:) Toivottavasti ei! Nyt on ollu ihan jees ku kumpaakaan ei oo näkyny, mutta saattaa parin kuukauden kuluttua olla lievää ahdistusta aistittavissa:D

  4. Anna sanoo:

    Hei jee, ihanaa päästä lukemaan Hongkong- elämästä. Mä suuntaan sinne huhtikuussa ja tarkoitus ois olla kesän loppuun ainakin au pairina suomalaisessa perheessä. 🙂

    • Nuppu sanoo:

      Tervetuloa! Pääsetkin sitten nauttimaan Hongkongin kuumimmasta ajasta, se mahtaakin olla erikoinen kokemus! Mulla on tarkoitus lähteä täältä touko-kesäkuussa, joten olehan yhteyksissä mikäli kiinnostaa tavata tänne tultuasi:)

Jätä kommentti