Is the rise of an eastern sun/Gonna be good for everyone?

Ihan reaaliajassa ei näitten minun juttujen kanssa mennä, kun muistin että mulla on vielä kertomatta melkein kuukausi sitte tapahtuneista jutuista… Nooh, kuitenkin, toka viikolla kävin sitten visiteeraamassa Hongkongin historia- museossa. Museo oli iso ja aikamoisen kattava, aiheet vaihteli kivikaudesta nykypäivään. Valitettavasti mulle on iskenyt, vihdoin ja viimein, joku kyllästyminen museoita kohtaan, ja siitä syystä jäi ne museoissa käymiset myös Koreassa väliin. Aina ennenhän kaikki mahdolliset rauniot, kivikasat ja näyttelyt rikkinäisistä ruukuista on vedonnut meikäläiseen, mutta jostain syystä tuolla museossa tuli jo alussa semmoinen olo että ei tässä jaksa oikein enää asiaan keskittyä. Senpä vuoksi en muista paljon mitään niistä miljoonista faktoista, joita infolapuissa luki, mutta kuvia otin, joten saattepa nyt pläjäyksen niistä tässä. Mikäli innostusta myöhemmin löytyy, pitänee mennä käymään uudestaan, keskiviikkoisin kun museoihin on vielä ilmainen pääsy.

No yks rikkinäinen ruukku piti kuvata.

Anteeksipyynnöt luvattoman huonoista kuvista, mutta museon valaistus oli tehty, ainakin tällä minun kameralle, harvinaisen huonoksi. Museo oli tosiaan suuri, muistaakseni ainakin 4 eri kerroksessa, ja lisäksi tuolla olisi ollut nähtävillä myös joitain erityisnäyttelyitä, jotka jätin sitten suosiolla väliin. Informaatioähky tuolla iskee, aplodit sille joka jokaisen tekstitaulun jaksaa lukea. Mie vielä optimistisuuksissani vuokrasin englanninkielisen opastuksen kuulokkeisiin, mutta huh, mikäli kaikki oisin läpi kuunnellu ja lukenu, oisin viettäny varmaan kuutisen tuntia tuolla. Periaatteessa kuitenkin ihan kiinnostava paikka, eikä lippukaan ollut pahan hintainen.

Museon aulassa oli näyttelystä tullessani eräs papparainen, joka kirjoitti punaiselle paperille kultaisella maalilla uuden vuoden toivotuksia. Sain valita minkä tekstin haluaisin, ja niinpä mulla nyt roikkuu seinällä teksti jonka käännös menee muistaakseni: May all your wishes come true. Ei huono, toivottavasti toimiin.

Ai niin, lopuksi tunnustus. Pidän itseäni kohtuullisen hyvänä suunnistajana, osaan lukea karttaa enkä eksy kovin helposti vieraissakaan kaupungeissa. Ilmeisesti itsevarmuuteni oli sen verran huipussaan, että metroasemalta lähtiessäni en suostunut kuin vilkaisemaan karttaa, ja lopputulos oli että kävelin 40 minuuttia ympäriinsä etsiessäni kyseistä museota. Ja lopputuloshan oli että itse asiassa olin jo ihan alussa kävellyt kyseisen rakennuksen ohitse, mutta sateen vuoksi en vain ollut nostanut katsetta ylös kun kuvittelin sen sijaitsevan kauempana. Fail.

Tietoja Nuppu

Olen gradua vaille valmis filosofian maisteri, joka lähtee harjoittelun vuoksi testaamaan, millaista eläminen Pekingissä oikein on.
Kategoria(t): Hongkong, Nähtävyydet, Turisti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Is the rise of an eastern sun/Gonna be good for everyone?

  1. aino sanoo:

    mun kiinan historian tuntemus jää sun kertomiin juttuihin – niin ja Mulaniin 😀 tommosessa museossa käynti ei siis olis mulle pahitteeksi!
    ja kerrankos sitä eksyy, nyt ainaki osaat seuraavan kerran suunnistaa vaikka silimät kiinni 😉

    • Nuppu sanoo:

      Mulanhan oli myös mulle johdanto Kiinan historiaan 😀 Hmm, en vielä vannois, yllättävän helppo täällä on eksyä ilman karttaa… 😀

  2. Anna sanoo:

    Hei mä ajattelin sulta kysyä, kun oot siellä nyt jo jonkin aikaa ollut. Miten kannattais etsiä kontakteja tai hengailuseuraa sieltä? 🙂 Sulla tietysti vähän eri juttu, ku koulun kautta varmaan tutustuu ihmisiin, mutta mua vähän pelottaa, että mitenkä tapaan uusia ihmisiä sit sinne tultua. Oon yrittäny ettiä sekä auppari, että vaihtariyhteisöjä, mutten oo oikein kummoisia löytänyt. Oisko sulla mitään vinkkejä? 🙂

    • Nuppu sanoo:

      Hei! Mulla tosiaan kaikki kontaktit on tullu koulun kautta, mutta kannattaa varmaan, jos suomalaisiin haluaa yhteyksiä, tutustua Hongkongin suomalaisyhdistykseen. Ja jossain netissä tuli myös vastaan sellainen sivusto kun hongkong.geoexpat.com, jossa groups- osiossa voi etsiskellä seuraa ja sivuilta varmaan löytyy muitakin ohjeita. Toivottavasti noista löytyis ensi hätään jotain apua. 🙂

    • Hanna sanoo:

      Joo, ehdottomasti kannattaa liittyä Suomalaisyhdistykseen (www.hksuomalaisyhdistys.com). Siellä on vireää toimintaa, ja tapahtumissa on mukana kaikenlaisia suomalaisia opiskelijoista perheisiin ja vanhuksiin saakka. Suomalaisia au paireja lienee vähemmän, mutta muuten ikätovereita löytyy varmasti.

  3. Pertti Vilminko sanoo:

    Hei,ihan tuli tunne niin kuin olisi käynyt paikan päällä.Kiitos! T.Pertti

  4. Saana sanoo:

    Tää on varmasti eka kerta kun sä eksyt jossain! Itsehän oisin eksyny varmaan jo 46281 kertaa tuolla 😀

    May all your wishes come true, ihana! 🙂

    • Nuppu sanoo:

      No kyllä täällä tulee käveltyä harhaan jatkuvasti mutta yleensä sillä ei oo väliä koska en oo yleensä menossa minnekään tarkkaan päämäärää, kattelen vaan mitä tulee vastaan:D

Jätä kommentti